limemarinerade bär

Nu har jag gjort limemarinerade bär till efterrätten i kväll.
Vi brukar ha det till pannacotta men det ikväll blir glass istället.
SÅ HÄR GÖT DU LIMEMARINERADE BÄR:
 
Ta fram bär, jag hade jordgubbar och hallon och tina det i micron eller låt det tina av sig självt.
 
 
Gör som på bilden, ta fram rivjärn och en lime.
Riv bara av skalet på ca. 3/4 av limen. (ta så mycket skal du vill ha)
 
Blanda sedan det rivna skalet och ca. en msk socker i en skål. Blanda!
 
Rör ner "blandningen" i bären och rör runt. Smaka och se om du behöver ha i mera socker.
 
Låt det sedan ligga och dra i ett kylskåp eller på en inglasad altan, vilket vi har. :)
Ju längre tid det får ligga ju godare blir det! (Men dock inte för länge)
Lägg något över bären, plastfolie eller ett lock, whatever.
 
 
ALLA SOM SÅG DETTA INLÄGG....GÖR DET HÄR, DE ÄR SÅÅÅ GOTT. JAG LOVAR!



Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (frivilligt)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?