Örhängen

Efter skolan åkte jag och Emeile in till knalleland och gick i lite affärer.
Jag köpte ett par örhängen i äkta silver för 20kr på Albrekts Guld, hade kostat 50kr.
Har på mig dem nu och jag tycker att de är jättefina!
 
 

Uppsatsskrivande..

 
 

Sketch

Igår var vi hos en familj och jag, Anna och Ida gjorde en liten kortfilm, om hur det kan gå när man fastnar i en dörr och har bråttom. Alla har nog någon gång har varit med om en liknande situation, haha.
 
Här är hela filmen utan någon större redigering:  
 
 
 
Här är samma film fast redigerad.
(Jag redigerade videon för att den var för lång för att kunna läggas ut på Vine.) 
 

Isvak & Gym

Kommer ni ihåg att jag skulle bada isvak? Igår var vi i simmarenan, utomhus poolen och det var sketakallt! Men jag gick i utan att stanna och tänka efter, så nu har jag badat i en isvak, inte på någon sjö men jag vet i alla fall känslan nu. Och tro mig, ni vill inte ramla i det där vattnet. Brrrr...
Idag på idrotten så var vi på GENKI, ett gym. Det var första gången jag testade att träna med maskiner, och det var faktiskt roligt! Löpbandet var bland det bättre, haha :P. Så jag föredrar gym i stället för isvak.
 
& för en gångs skull så har jag inte haft några jobbiga läxor, idag. Praise the lord! 
 
 
 ♥

Lovet lider mot sitt slut

Vänta ett tag...det är skola imorgon igen, [nooo]. Veckorna går så fort, längtar redan till påsklovet haha! Jag kan ju säga att det inte är så kul att ställa klockradion och att behöva vakna tidigt igen, hade gärna sovit lite längre. När jag ändå pratar om skolan så kan jag ju även berätta att vi, klassen, ska bada isvak (!!!!!) i simarenans utomhus pool. Jag är inte så taggad över det faktiskt. Det kommer ju att vara superkallt!

Jaja, över till annat. Idag har jag i alla fall varit på en konst/foto utställning på Abecitakonstmuseun, men familjen. Jag fick allt lite insperation. Visar några bilder här nedan som jag tog med min iPhone. 






Vårtecken

 
 
 
 

Den klassiska nattningen..

 
 
Jag och Ellen gjorde en liten sketch om hur det brukar vara på kvällen...haha! :P

Kejsaren av Kinas kladdkaka

Receptet är ifrån Världens bästa kladdkakor! 
Jag tycker att kakan var godare efter att ha stått en dag i kylen!
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
rivet skal och saft från en citron
rivet skal från en lime
3 dl siktad mjöl
 
Topping
2 dl vispad grädde
2 dl créme fraiche
3 tsk florsocker
 
kokosflingor att
bröa formen med
 
garnera med passionsfrukt
och andra tropiska frukter
............................................................................................................................................................................
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smötet i en kastrull på spisen. Bryt i chokladen och låt aven den smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Riv ner citron och limeskalet i i bunken och även saften från citronen. (jag tog bara en halv citron och det räckte!!) Häll ner de smälta smöret och chokladen i äggfluffet. Rör om försiktigt och sikta sedan över mjölet. Blanda allt en sista gång.
 
Smörj en form och bröa den med kokos. Häll i smeten och ställ den längst ner i ugnen i 15 minuter.
 
Toppingen: Vispa grädden och vänd sedan ner créme fraichen. Sockra lite och häll ner florsockret och blanda något.
Ut med kakan och låt den svalna innan du lägger på toppingen och passionsfrukten. (eller något annat gott du gillar) Du behöver inte ta all topping på kladdkakan, kan bli lite för mycket.
 
 
 

.

 
 

Alla hjärtans dag!

 Hej alla små hjärtan där ute!

Idag har jag bakat en alla hjärtans dag "special kladdkaka" till pappa, eftersom han fyller år på denna dag!
Recept och bild på mästerverket kommer i kväll. Ha en fortsatt mysig dag ♥ 

 

 
 
 

#sleepover

Hej! Just nu är jag hos Ellen och vi sover då över, som rubriken tyder på. Jag har varit här sedan 9. Och vi har hittat på lite allt möjligt, spelat klarinett, gjort smoothie, dansat, tittat på Letters to Juliet, en bra film och fixat lite grejer osv. :) 

8 februari

Idag har jag inte gjort läxa för en gångs skull, haha! Jag och familjen åkte en sväng till butiken hemma hos oss och därifrån fick jag med mig ett par Ralph Lauren jeans. Det var massa rea och byxorna kostade bara 200kr (ord pris 1099kr!) Jag testade även en skjorta men den var för stor, synd. Sedan har jag också bakat (glutenfria) syltkakor, men de blev totalt misslyckade... De blev typ som flan istället för runda kakor, de smälte ut över hela plåten. Så dom ska jag aldrig mer baka. Jag har även varit hos mormor för att fira hennes födelsedag. Dagen slutade med melodifestivalen och tack o lov så var denna delfinalen bättre än förra veckans. 

Det var allt för idag, kram





Tar skolarbetet aldrig slut?

Denna vecka har verkligen varit en inlämnings-läx-prov-vecka!! Jag har pluggat varje dag efter skolan, till sent på kvällen. Det sista som återstår nu innan sportlovet är ett nationellt prov (mitt första) i svenska om de 7 dödssynderna. Sedan en inlämning i engelskan och ett svårt matteprov! Inte den bästa fredagen kanske.. Men när det är över kan jag pusta ut lite grann. 

Hoppas jag har turen på min sida imorgon..Godnatt :)

Build a Snowman

Jag och Ida har varit ute och byggt en snögubbe idag
Man blir visst aldrig för gammal för att bygga snöfigurer :P
 
(gammal bild) Denna bilden är tagen när vi var och åkte skidor....
 
 
 
 
 
Just kidding, moahaha.
Här är den riktiga bilden