Kejsaren av Kinas kladdkaka

Receptet är ifrån Världens bästa kladdkakor! 
Jag tycker att kakan var godare efter att ha stått en dag i kylen!
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
rivet skal och saft från en citron
rivet skal från en lime
3 dl siktad mjöl
 
Topping
2 dl vispad grädde
2 dl créme fraiche
3 tsk florsocker
 
kokosflingor att
bröa formen med
 
garnera med passionsfrukt
och andra tropiska frukter
............................................................................................................................................................................
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smötet i en kastrull på spisen. Bryt i chokladen och låt aven den smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Riv ner citron och limeskalet i i bunken och även saften från citronen. (jag tog bara en halv citron och det räckte!!) Häll ner de smälta smöret och chokladen i äggfluffet. Rör om försiktigt och sikta sedan över mjölet. Blanda allt en sista gång.
 
Smörj en form och bröa den med kokos. Häll i smeten och ställ den längst ner i ugnen i 15 minuter.
 
Toppingen: Vispa grädden och vänd sedan ner créme fraichen. Sockra lite och häll ner florsockret och blanda något.
Ut med kakan och låt den svalna innan du lägger på toppingen och passionsfrukten. (eller något annat gott du gillar) Du behöver inte ta all topping på kladdkakan, kan bli lite för mycket.
 
 
 


Men mums!

Svar: Ja det blev faktiskt riktigt god :P
ELIN CARLSSON

2014-02-15 // 12:40:53

Gott!

2014-02-15 // 18:22:16

Supergod! Tack! Den var nästan saftigare dagen efter det kan man komma ihåg. Kanske en kaka som behöver stå till sig en dag.

2014-02-16 // 09:31:32

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (frivilligt)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?