Bloggpaus

Jag tänkte ta en liten bloggpaus nu i ca. en vecka, men jag är tillbaka med inlägg och bilder som vanligt igen efter det. :D
 
Sköt om er, ha det bra, pusshej
 

Bowling&Restaurang

Snart ska vi åka och bowla och äta på restauang med pappas jobb, så detta blit ett snabbt inlägg :)
 
När jag kom hem från skolan så lockade jag mitt hår lite grann, för att testa hur det såg ut på mig.
Ganska bra blev det i alla fall. Förutom att jag brände mig på kinden, men det får man ta.
 
 
Så skönt att det äntligen är fredag och det är inte långt kvar till påsklovet heller..!
 
Ha en bra fredagskväll :D

snödroppar

För ungefär två/tre veckor sedan såg jag de allra första snödropparna!
 
 

Tjabba!

På morgonen idag så hade vi idrott/hälsa prov (alla åttor hade det)! Det gick ganska bra för mig.. Senare på eftermiddagen hade jag utv.samtal. Jag gillar inte att gå på utvecklingssamtal. Det är inte för att jag är dålig eller har dåliga omdömen (för det har jag inte :). Men läraren jag har pratar inte alls mycket, hon sitter mest där och stirrar och är tyst. Jag tycker att det är hon som ska leda samtalet och inte jag och mina föräldrar. Hon säger att jag ska prata mer och föra samtalet framåt, men gör hon de då?! -nej. Detta var alltså mina tankar om utv.samtalet. Hihi :P

Godnattis, sov så gottis!


Söndag (kort inlägg)

Idag har jag varit på gudstjänst och efter det så åkte hela familjen in till knalleland.
Jag fick med mig en träningströja och ett par ljusgröna byxor hem! :)
 

påskkort

Bilder på mina två påskkort som jag gjorde igår:
 
 
 

Freeedag!!

På vägen hem efter skolan idag åkte jag,F&J&E till affären jula och arken zoo, som öppnade igår, så vi ville dit och kolla hur det såg ut. När jag kom hem så spelade jag och Ida lite pingis och jag vann! Efter det kom jag på att vi kunde pyssla några påskkort. Och de tog längre tid än vad jag trodde, inte 20 minuter direkt.. :). Bilder på de två korten jag gjorde kommer nog upp här på bloggen imorgon.

Denna helgen blir en konfa helg.igen. Imorgon ska jag på konfaläsning i fyra timmar. Sedan på söndag ska jag på gudstjänst kl. 10.00.

Gooodnatt :)


instaweek

 

Tisdag (andra studiedagen)

Idag har jag och Ida varit i badhuset. Vi lekte och simmade lite. Där träffade jag på en kompis, som vad där med sin kompis. Pappa kom också och simmade lite på lunchen.

Nu är alarmklockan på igen för det är skola imorgon. Men som tur är så behöver jag bara gå i skolan tre dagar, för sedan är det helg igen!!

SNÖ!!!! När klockan var runt tre, fyra idag så började det att snöa! Och de gör det fortfarande (det är helt vitt ute nu)! När jag åkte in till badhuset imorse, var det vår. När jag åkte hem från badhuset var det vinter. Strange... Det är ju faktiskt mars nu, så jag tycker att snön borde försvinna! Hoppas att det inte varar länge...!!

Godnatt :)


Min måndag (studiedag)

Nu ska jag rabbla upp allting som jag har gjort hittills idag: Duschat, bäddat sängen, bytt lakan & skakat madrassen, städat i mitt rum, dammsugit, städat i köket, diskat, bakat kakor, ätit mat, varit ute, solat, läst en bok, spelat spel på mobilen, suttit vid datorn, fotat, pratat i telefon, spelat gitarr och klarinett, gjort klarinettläxan....
Det var nog allt, tror jag, haha :D.
Och allt detta gör jag för att jag tycker det är roligt, det är ingen som har sagt till mig att jag ska göra ditt och datt.
 

KOKOSKAKOR

Nu har jag precis bakat kokoskakor och de blev gudomligt goda!!
 
RECEPT & BILDER
 
 
♥ foton av mig ♥

Pyssel

Idag har jag dekorerat ett hjärta i styrolit (som frigolit). De köpte vi igår på stoffochstil i gbg.
Själva "stommen" ser ut så här:
Det man behörer är en sax (helst en som är sicksack), tyg och något att trycka fast tygbitarna med, tex. en blompinne.
 
Börja med att klippa till små tygbitar.
ca. 3x3 cm (det beror på hur stora bitar man vill ha)
Jag hade dessa färger.
 
Ta blompinnen och sätt den mitt på "tyg-frykanten" och tryck försiktigt ner den i styroliten.
Tryck inte ner den för långt och inte heller för högt upp. Sätt inte tygbitarna för nära varandra, för då kan styroliten spricka!
 
så här blev mitt färdiga resultat ↑
och på baksidan satte jag inte helt fullt med tyg.
 
Tips:
• Gör ett mösnter av tygbitarna
• Använd inte för vass blompinne
• Häng upp den i ett snöre
• Kan köpa en annan styrolitform
• VAR KREATIV :)

IKEA

Idag har hela familjen varit i göteborg och på IKEA och sedan hälsat på kusinerna.
 
 
Snart börjar melodifstivalen och finalen. Och jag hoppas att ett bra bidrag vinner och inte sean banan eller de fyra gubbaran som sjunger "en riktig jävla slager". Vilka vill ni ska vinna? :)
 
Imorgon ska jag och Fia gå på gudstjänst, det var längesedan jag var där nu. (I konfirmationen jag går i så måste vi gå på minst 10 gudstjänster och detta blir min åttonde.)

HELG

Nu är det äntligen helg igen och en låååång helg. För på måndag och tisdag är det studiedag! Denna veckan har gått jätte fort. Både onsdag och torsdag slutade vi tidigare än vanligt, för att våran Svenska och so lärare var sjuk. På onsdagen slutade vi en timma tidigare och igår slutade vi 12.25, fast vi brukar sluta 14.30!!! SUPERBRA :)
 
Nu har jag precis ätit lite mellis och jag tänkte gå ut lite nu och fota om det ens finns något kul att fota.
 
foto från hösten , 2012

gamla minnen

sitter just nu och tittar bland "gamla" bilder på datorn och så hittade jag denna bilden! Jag styr min grannes båt på väg mot smögen i typ 30s. Var där 2011 :)
 
Lite mera bilder jag hittade på mig och Fia!
 
 
Minns du Fia!? hihi :D

Bakning

Igår blev jag så sugen på att baka, så jag bakade dessa kakor:


Ordinary Family

 
Haha, gud vad dessa klipp från melodifestivalen är bra! Det är nästan det bästa av allt!! :)

photo a day

Angående Photo a Day.
 
Ni kanske har märkt att jag har slutat lägga upp photo a day ~bilder. Jag hade bara 4 st punkter/bilder kvar men jag orkar inte göra den mera nu. Det var kul att testa, men nu är det slut med den saken.. Kanske gör det en annan gång om några månader...!
 
 

-.-

 
åhh, vad tråkigt det är att vara förkyld! Jag har ont i halsen, är snuvig, hostar och är trött. Men jag har i alla fall gjort några saker idag. Jag har duschat, städat och rensat i skåp, vilat, spelat spel på mobilen och lite annat.
Om ca. 40 min kommer en familj hit till oss. Men jag kommer nog inte att vara så särskilt social eftersom jag är sjuk.
 
Byyee!
 
 

1:a MARS

Hej! Idag efter skolan åkte Jag, jonna, Emelie & Fia in till Knalleland för att gå på GinaTricots utförsljning! Men jag hittade inget speciellt även fast det var billigt. Just nu känner jag mig lite förkyld och har ont i halsen. Jag är också gaska trött.
 
Så skönt att det är fredag nu och eftersom det blivit Mars idag så känns det som om våren är på väg. På mornarna när jag vaknar runt sju snåret så är det ljust ute och solen går upp så fint på himmelen. Snön håller på att smälta bort och jag har sett massa fåglar som kvittrar så fint i träden. (Haha, det låter ju som en dikt!)