2013-01-31

hallojj!
Idag har jag haft konsert i Gustav Adolf församlingshem kl.18.00. Det gick väl bra tycker jag :).
Nu är alla läxor klara för denna veckan. Sedan är det ju bara hela nästa vecka kvar och sen är det ju lov igen (sportlov)!!!!! Lääängtarrr :D
 
Väderstatus: Vart tog snön vägen, den är typ helt borta!? Och det har blivit varmt, eller ja några plussgrader. Just nu är det 4°c och moln. Det är bra för att då kommer våren snart. Det är inte bra, för att nu kan jag inte åka längdskidor på isen eller på marken!!
 
Nu ska jag rita lite i SketchUp, BYEE!! :)
 
Så här såg det ut igår....Översvämning :/

Recept

Detta receptet gjorde jag när jag kom hem från skolan och så åt vi det nu på kvällen. Så gott!! (När jag skriver "vi" så menar ja, jag och min familj). Jag tog jordgubbar som bär och frös in smothien tills vi skulle äta den lite senare.


Smothie eller glass

Till ca. 5 personer

250g frysta bär
3 msk florsocker
1 ägg
1 dl vispad grädde

Blanda bären, florsockret och ägget i en matberedare. Sedan i med grädden och den rör man i för hand (rör runt med en slev).

Häll smothien i glas eller frys in den, så det blir som glass.


MIN MÖSSA

Så här blev min mössa som jag stickade i slöjde (jag stickade den på 5 stickor)!!!
Massa bilder ↓
 
 
 
Jag blev jätte nöjd med den!! :)

Vädret....

Usch, nu gillar jag verkligen inte vädret!
Det är slask och snön smälter och regnar bort. Nu när jag har bestämt att jag ska åka längdskidor på sjön varje vecka, så smälter allt :(
 
 
slaskigt&blött...

§

En onödig sak som jag kom på att jag hade glömt att skriva om: I lördags åt jag min första semla för i år!! Det är bara så gott, jag önskar att jag var "Ture Sventon" som åt semlor året om, haha! :P

Idag har jag varit på Kulturskolan och efter det tänkte jag åka och kolla lite på Fait rean när den öppnat, men det var så mycket folk så vi sket i det. När jag kom hem gjorde jag lite läxa, fixade i ordning min mössa (så nu är den klar). Jag tittade på familjen annorlunda som började idag! Det är så bra :) Nu ska jag going to sleeping, goodnight!


Bild

Nu har precis första lektionen varit och sitter nu och väntar på att matten ska börja. Uppgiften i bilden är att måla ett motiv på en dalahäst med inspiration från länder och "mitt land" är Hawaii!! (Jag är inte klar med bilden än)

Bye ;)


Heeellooo

Idag har jag inte gjort så mycket, bara en vanlig söndag. Jag har suttit och ritat lite hus på datorn och så har jag, mamma & pappa åkt lite längdskidor på sjön idag igen. Vi åkte 3,2 km på 34 min. Men det var snöstorm och motvind på vägen tillbaka. Men det gick ändå ganska bra! Det var massa bilar som åkte ute på sjön också, och jag tycker det bara är onödigt att köra med bilen på isen. Om isen går sönder och bilden trillar i så får dom faktiskt skylla sig själva, isen var ca. 20 cm. Och mitt ute på isen tyckte jag att jag såg en bil som hade trillat i, men när vi kom närmare så såg vi att det var en kanot som låg upp och ner på. (Det är säkert någon som har haft lite roligt och släpat ut den dit.) Just nu håller det på att snöa jättemycket ute!!! Jag vet inte om det är bra eller dåligt, bara det inte blir 20 minus igen....! Godnatt :)


Gårdagen & Dagen

Heej! Nu har vi precis kommit hem från ett par kompisar, och vi har bokat en resa med dom till fjällen, Branäs!!! Det ska bli så roligt ;) Tidigare idag har jag och familjen åkt lite längdskidor på sjön ca. 3 km. Det var iskallt.
 
 
 
 
Igår var ju jag och ida och simmade i badhuset, jag simmade 400m utan att stanna (20 längder). Jag kom på ett coolt sätt att ta bilder på så det var jag tvungen att testa! Men jag hade inte kameran med mig så vi tog min mobil.
 
 
Det ser ut som om jag sitter på en bänk och har vattnet som ryggstöd! haha :D

Synvilla

Nu har jag gjort en liten video titta gärna på den i storbild, blir bäst så!
 
 

Freeedaaag

Jippi nu är det fredag igen!!! Jag har klarat hela veckan med alla prov och läxor, nu har jag precis haft SO prov om första världskriget och det gick jättebra kändes det som :) jag har också stickat färdigt min mössa som jag har gjort i slöjden, bilder kommer sen! Det ska bli skönt med helg! Efter skolan idag ska jag och Ida åka och simma i badhuset.

Nu ska jag ha data seees!!

Det har varit så fin himmel på mornarna hela veckan, en bild från imorse:


Onsdag

Imorse när jag vaknade var det runt arton minusgrader!!! Det var så kallt och jag frös även fast jag hade på mig mycket. Nu är det jättemånga som är sjuka i min klass. På eftermiddagen kom jag på att jag och Ida kunde gå ut och åka spark. Så vi tog oss en liten runda ca 2.5 km. Heeejdåå :)
Lite iphonebilder från dagen(på solen typ):


Tisdag

Idag när jag kom hem från skolan gjorde jag läxa. Men sen orkade jag inte mera så då pysslade jag i ordning en låda (locket) och det blev jätte bra! Jag gjorde också fruktsallad till mellanmål med banan, kivi, apelsin, äpple och russin :)


a short one about homework

Egentligen har jag inte tid att göra ett inlägg nu men jag gör det ändå!
Jag har fullt upp med läxor och allt möjligt denna och nästa vecka.
 
Så ser det ut:
LÄXOR & PROV
 
bbbbbbbbyyyyyyyyeeeeeee
 
NYTT FÖR IDAG, JAG HAR SKRIVIT TILL LITE MERA LÄXA SOM VI FICK IDAG, TISDAG:
 

Veckodagar och om skolan

Lite bilder från quotes :)


Elins fredags dans/(idrott)

yeeeaahhh!!!!v

10 saker om mig

 Jag säger bara en sak ..........piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipMUSIKpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip........
Videon blev jättedålig så jag vet faktiskt inte varför jag la ut den!!!! Hahahahahahah :D
 
 
 

Godnatt

(mini inlägg)
Gud vad veckan har gått fort, det var ju precis Fredag känns det som!
Imorgon har vi Slöjd, svenska, engelska och no. Jag är superduper trött nu så måste sova! Natti <3


Det höll jag på att glömma....

I måndags var ju hela familjen iväg och bowlade, och nu ska jag skriva lite om hur det gick!
 
Första matchen gick bra och jag blev nöjd. Men det blev inte Ida, hon hadde sån otur missade nästan hela tiden. Jag tror att det var något fel på klotet ;) Och sedan på omgång 2 så blev jag plötsligt sämre och Ida bättre! Skuuumt!! Och pappa vann ju överlägset.
 
Rond 1. Jag kom 2:a
Rond 2. Jag kom 2:a igen.
 
lite suddiga bilder på mig när jag bowlar :)
 
 

Hallihallå här kommer ett inlägg då

 
Idag har jag inte gjort så mycket. Har mest suttit och gjort läxa och kollat på ett avsnitt av SHF.
Imorgon ska jag till kulturskolan igen och spela med orkestern. Det ska bli roligt :)
 
Nu till helgen som kommer ska jag och alla de andra konfirmations eleverna till en hajk i Rävlanda.
Vi ska sova där i en natt och jag kommer hem igen på Lördagen runt kl.16 tror jag.
Sedan på söndagen ska jag gå på gudstjänst.
Så det blir mycket "tro" denna helgen ;)haha
 

Dr. martens

 
Mina nya skor ♥

bruno mars


Söndag

Idag har jag och pappa satt upp lite tyg i mitt rum, framför min säng, det blev jätte mysigt tycker jag!! Vi har också varit ute och gått idag, jag vet inte hur långt och hur länge vi var ute och gick, för att jag hade på run keeper men sen så dog min mobil. Men runt en timma tror jag. Nu sitter jag och pluggar lite svenska.

Imorgon är det måndag igen, och efter skolan åker jag in till Kulturskolan och spelar lite klarinett och efter det ska vi åka och bowla hela familjen!! :)


light up

 
Bilder från nu :)

Lördag

Direkt efter frukosten i morse så gick hela familjen ut och gick en sväng. Det var kallt kan jag lova, vi var ute och gick i en och en halv timma! Under promenaden tog jag några kort ->
 
Kort på viaredssjön. Det var tjock men ändå tunn is på något sätt ;)
 
Jag hade KROSSA i tankarna....
...och jag lyckades!!! moahaha :P
 
När vi kom hem från promenaden fikade vi på chokladbanan och så åt vi upp pepparkakshuset!
Pepparkakan var blääääää men de färgade sakerna thumbs up!
 
Jag har också gjort lite läxa idag.
 
BYE BYE :D
 

MuSiK


Radioprogrammet

Lyssna på mitt och Ellens radioprogram HÄR!!!! Hahahahah :P


Tisdag ~ skola

Idag var ju som sagt första dagen i skolan, nu efter jullovet och jag kan ju säga att det var svårt att gå upp ur sängen i morse!!! Skoladgen var som vanligt och vi har fått 2 läxor och maten i skolan får 0 av 5!! Det var pasta och en ostsås som inte var god. Vem blir mätt på det??! Vi slutar 14.10 på tisdagar så vi får alltid springa efter sista lektionen så att vi hinner med bussen hem. (bussen går 14.14) När vi kom till busshållplatsen så stod bussen där, men när vi precis skulle hoppa på så stängde busschauffören dörren och åkte.....!!!!!!!! Åhhhhhh så arga vi blev, det fanns ju massa lediga säten i bussen. Så vi stod där och väntade på nästa buss i 35 minuter!! Det var ju kul... -.-
 
Nu har jag precis stekt mig lite pannkakor och nu väntar jag bara på att Svenska hollywoodfruar ska börja (men vi har inte den kanalen så jag får se det på datorn istället) !!! =)
 
tog denna bilden i helgen :)

Skola imorgon

Imorgon börjar skolan igen!!! Bläää, jag vill ha längre lov men som tur är kommer ju februarilovet ganska snart!!

Så nu får jag ta och gå och lägga mig, ska ju upp tidigt imorgon -.-


Kladdkaka

När jag var hos Ellen så gjorde vi kladdkaka och filmade samtidigt så det blev en "bakningsfilm". Jag vet inte om jag ska lägga upp den, kanske..! Hihi;) 


Ny design på andra bloggen!!

Nu har jag och Ellen fixat en ny design på våran blogg! Gå gärna in och kika där-> http://klarinetttjejer.blogg.se

:D


SleepOver

Hej! Nu har jag och Ellen precis ätit frukost och gjort oss klara för att gå ut. Jag har nämligen sovit här i natt :). Igår gjorde vi en radiokanal som kallas "radio hela dygnet" !! Jag försökte lägga upp det igår men jag hade inget nätverk/ täckning så jag får försöka göra det när jag kommer hem :)

Kraaaam Elin
(Bilden, en av deras söta katter, Randis)


Ljuslykta

Ida gjorde den som är i bakgrunden och jag den längst fram.
Lyktorna är vita men det syns inte på bilden.
 
Så här gör du din egna ljuslykta:
 
1. hämta en tom glasburk
2. ta fram vanlig hobbyfärg (jag hade vit), och en pensel och tex. en pinne eller en ovässad penna att ta bort färgen med så att du kan skriva olika ord. Jag skrev LIVE  LOVE  LAUGH  och gjorde runda ringar.
3. Måla hela burken.
4. Vänta sedan tills färgen precis har torkat (runt 5-15 min)
5. Skrapa/dra med tex. en penna och skriv vad du vill.
(6.) Måla under också så att du kan skriva ditt namn, så man vet att det var du som gjorde den.
7. KLART
 
 
Bilder på lyktan runt om.
Den vita bilden = så ser lycktan ut på riktigt
:)

Cupcakes!!

I förrgår bakade jag och ida cupcakes! Nu kommer bilder och recept.
 
 
 
 
Vi började med att göra vanlia muffins (det blev 10st), men i varje form la vi i en chokladbit och ett hallon sedan på med smeten. Kan ni inte något recept, sök på google ;)
Ta ut dom ur ugnen och låt svalna, under tiden gör ↓
 
Glasyren = Smörkräm
 
45 g mjukt smör
85 g florsocker
½ tsk vaniljsocker
1-2 tsk mjölk
 
1. Gör smörkrämen genom att vispa ihop smöret, florsockret, vaniljsockret och mjölken i en medelstor skål.
2. Lägg en klick smörkräm på varje muffins och garnera med tex. ett hallon.
(smörkrämen räcker till ca.10 muffins)
 
Som ni ser på bilden garnerade vi med hallon, riven choklad och rivet lime skal!!! Det var så gott!!!
 
Gör detta, rekomenderas :D

Lördag ~ 2013

Idag har jag spelat piano och tagit bort alla julsaker samt julgranen. Just nu är vi hos farmor och farfar.

Idag tänkte vi först åka och simma i badhuset men då kom jag på att vi inte får vara i vatten nu när vi precis tagit hål i öronen. Så då tänkte vi istället gå på bio, Sune i Grekland, men det fanns inga platser kvar. Sista idén var att vi skulle åka och bowla men då hade familjebowlingen stängt -.-.
Så det får bli en annan dag!!


En tidig vårdag

Godmorgon! Nu har jag precis vaknat och jag vaknade faktiskt av solen som bländade mig rakt i ansiktet! Det är 47% klarblå himmel och 53% stora, gråa, lätta moln. Haha :). Igår hörde jag också den första vårfågeln och så har ju snön smält. Det är iallafall några tecken på att våren är på väg!!!!!


Zara Larsson ~ musik

Denna låten är så braaaaa!!!
 

Min Video

Jag satt i ca. 5 minuter och nu kan jag Greve Von Dys menuett från Mysteriet på Greveholm.
Jag spelar på pianot och Ida filmar med min mobil. 
 

-.-

Nu tänkte jag skriva om vad jag har gjort idag och lägga upp lite bilder på bland annat en ljuslykta jag har gjort, men jag kan inte ladda upp några bilder, det blir bara ett kryss. Och det är ju inte kul när man inte kan se bilder... Så jag får försöka göra ett inlägg imorgon istället. synd :/

Torsdag

Idag när jag och Emelie var i stan hittade jag i princip ingenting bara "nail stickers" som jag köpte till Ida. Efter stan var vi lite hos Emelie innan hon skulle till ridningen. Sen gick jag hem och då tittade jag och Ida på Gustaf 2 som vi spelat in. Jag hann inte kolla färdigt för sen skulle jag och pappa åka till Alingsås. Han skulle lämna in ett arbete och sedan gick vi lite i stan och tittade runt. Och då hittade jag äntligen ett par svarta byxor!! :)

Hörs imorgon


ETT HELT ÅR

 
 
Det känns så konstigt att det redan har gått ett helt år!
Har jag verkligen haft denna bloggen så länge, det känns som jag precis startat bloggen, haha :)

Imorgon ska jag och Emelie till stan och kika lite vad rean har att erbjuda.
Jag skulle behöva köpa ett par svarta jeans, får se vad jag hittar.
 
gammal bild på oss :D

♥ GRATTIS BLOGGEN ♥


Sigge

Igår på nyårsfesten så skrev ju jag att det var en hund med och precis en sån hund vill jag ha.
Och Sigge (hunden) kunde många bra tricks!!!
Här är några av dom :
 

igår & idag

Igår hade vi det jätteskoj, vi var ju hos några kompisar (vi var 6 barn 7 vuxna och en hund). Vi spelade mycket pingis, lekte paketleken och en musiklek och åt god mat m.m. På paketleken fick jag 2st tvålar som luktade hur gott som helst, så jag var bara tvungen att ha dom. En tvål luktar passionsfrukt och krusbär och den andra tvålen luktar vattenmelon. Den andra paketen jag fick var kleenex näsdukar och ihop med det så fick jag en marabou gräddnougat (och jag som inte äter godis/choklad längre...).
 
 
När klockan sedan slog tolv så gick vi barn ut i regnet och tittade på raketerna och skålade in det nya året!
Vi åkte hem runt 1 och jag somnade klockan 2.50.
 
Sedan idag på morgonen eller jag ska nog säga mitt på dagen för jag vaknade kl. 12.21, haha. Vi skulle i alla fall äta mat hos mormor och morfar och med några andra gäster som dom bjudit in. Och nu eftersom snön har smält bort så tog jag och Ida cykeln dit!
 
Dåliga bilder från Iphonen

Raketer

 
min film från dagens nyårsfirande!

GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR
20122013
 
Jag hoppas att alla har haft ett bra år och en bra sista dag på året.
★ ☆ ★och att 2013 kommer att bli ett ännu bättre år ★ ☆ ★
 
Mitt nyårslöfte är att jag inte ska äta godis på ett halvår!!!
 
 
 
we❤it
 
PUSS OCH KRAM
(detta var sista inlägget för 2012)