#2 Postkod

 
haha, ser ni mig? :P
 
Se lördagens klipp HÄR

Symässa ~ Åhaga

Idag har jag, mamma och Ida varit på symässan på Åhaga. Det var väldigt kul och jag fick massa idéer. Vi fick pröva på och stansa egna bokstäver/ord på olika hängen. Här nedanför ser ni det jag gjorde. Jag skrev ELIN på det ena smycket och N:et blev inte så bra..LYCKA på det andra och där blev A:t lite konstigt. Men på de viset ser man ju bara att det är handgjort :). Ängeln som är i mitten av bilden köpte jag (4st). Vi traskade runt på Åhang i nästan 3 timmar. Nu ska jag bara ordna några band att hänga smyckena i, sedan är dom färdiga för att användas.
 
 
 

Men oj då..!

Såg ni på tv:n igår? Om inte så har jag länkat klippet här nedanför. Inte varje dag man är med på tv :P 
 
 
 

Höstmarknad

Jippi, jag älskar studiedagar!! Nu blir det lång helg. 
Idag är det höstmarknad inne i stan. Våran klass ska stå och sälja kakor där!  Så ni får gärna komma och köpa lite. (Från klass 9C) Pengarna vi får in ska gå till våran klassresa i slutet av nian. Jag och Emelie ska stå sista timmen mellan 18.00 & 19.00. Jag har bakat äpplemuffins, jag tyckte det var passande till en höstmarknad :)





JAG ÄR MED PÅ TV!!!

Glöm inte att titta på postkodmiljonären nu på Fredag och Lördag kl. 19.30 - 20.00 i tv4!!
Vi var ju där med klassen när dom spelade in de 2 avsnitten, om ni kommer ihåg att jag skrivit det. 
 

Läx-fronten

Äntligen är alla prov avklarade för denna veckan!! Har bara spanska glosor och en tankekarta (till novell) att skriva tills imorgon. Nu sitter jag och försöker komma på en bra handlig till novellen, går sådär. Det finns ju så mycket att skriva om men jag kommer inte på någonting bra. Måste tänka vidare nu, ha det gött :)
 
 

Redigeringen..

Steg för steg..
 
 
 
 
 
 
By Me♥
 
 
 

Tråkig helg

Denna helgen har varit den tråkigaste på länge!! Jag har gjort läxa nästan (konstant) hela helgen. Igår övade jag på So:n hur länge som helst. Vi ska lära oss om Hinduism & Buddhism och ska ha prov på tisdag. Idag började jag med matten på förmiddagen. Efter det gick jag ut en stund och tog en promenad med mamma och pappa i skogen. Sedan satte jag igång och övade mer på So:n. Så denna helgen har blivit en plugg-helg. Usch så tråkigt, men som tur är så ska vi ha studiedag på Fredag. Det kan ju behövas så man får göra lite roligare saker :). För utom all läxa jag gjort så har jag redigerat en blid på en zebra, som jag tog kort på förra året i Djurparken.
Kram på er!
 
 

Pretty brown eyes

Detta är låten som jag har på hjärnan just nu.
 

13-09-20

Idag har jag och Emelie varit med varandra, vi har övat lite inför so provet och så klart gjort annat också ;). För min del blir det plugg hela helgen....  Just det, jag uppdaterade igår till nya ios7 och jag tycker att det är bra, än så länge iaf haha. Nu ska jag upp och titta på idol. Denna bilden redigerade jag innan, vad tycks? :)
 
 
 
 
 
 

vad tycker ni?

 
Ska man uppdatera eller inte?
 
Jag har hört mycket prat om den nya uppdateringen för Iphones (IOS 7). Både bra och dåliga.
Har ni Iphones och har uppdaterat, skriv då i kommentarerna vad ni tycker om det. Jag vill veta om jag ska uppdatera eller vänta med det. För om man verkligen inte tycker om uppdateringen så kan man väl inte byta tillbaka, eller?!
 
KRAM ELIN
 

Onsdag

Hejsan! Har inte gjort ett inlägg på så länge, har haft fullt upp. Har massa läxor och sådant att öva till. Som tex. 3 prov nästa vecka, mån- Matte & tis- So & ons- Fysik.
 
 
Idag har vi haft bad i skolan och vi "övade" inför vintern när vi ska bada i en isvak (!!!!!) och kravla upp ur vaken med sånna här ispinnar/ isdubbar eller vad det heter, haha :P. Så ska vi ha på oss vinterkläder när vi hoppar i, termobyxor och vinterjacka, säkert skor och vantar också. Fattar ni hur kallt det kommer att bli. Hoppas att det inte blir någon kall vinter, för då kommer det inte att finnas någon is och då kan man inte bada i en isvak!! :D
 
Om ni tycker att jag skriver massa orsaker och konsikvenser osv. i stycket ovanför, så är det för att vi precis har jobbat med att skriva en novellanalys i svenskan. Så jag har tänket fortfarande i huvudet, haha.
 
 

Skynda, skynda

Hejhej! Jag kom hem från skolan för en lite stund sedan. Var hemma i 25 min, sedan sprang jag till bussen och jag han den precis, med minsta marginal!! Så nu sitter jag här på bussen och chillar... phuu, vad stressigt det har varigt. Är så himla trött. See ya :)

igår

Jag tänkte skriva ett inlägg igår, men jag var så trött efter att vi kommit hem från ett par kompisar, så jag orkade inte göra något inlägg. 
 
Igår var jag, pappa och Ida i stan. Vi gick i några affärer och jag köpte en liten burk att ha pyssel i. Jag köpte den på presentknallen för 10kr. (jag vet att bilden blev lite för stor...haha!)
 
Igår var det ju också kretsloppet i stan. Jag har aldrig varit med och sett när det har varit, och det var väl lite kul. Det känndes om om halva Borås var samlad på en och samma plats, i centrum. 
Bild på de små när det skulle springa.
 
Senare på kvällen åkte vi till ett par kompisar. Vi hade det väldigt roligt! :)

Katy Perry

 

.

 

Studiedag

Idag har jag haft studiedag! Detta har jag gjort på min lediga dag: Imorse tittade jag på en flim, jag har gjort läxa, övat på glosor och skrivit lite so. Sedan har jag spelat piano. Det är allt jag gjort idag, så alltså har jag inte gjort något utöver det vanliga så att säga. :P.
 
Imorgon på idrotten ska vi simma.ute.i.sjön. That´s crazy!!!! Det är säkert bara 10 grader i vattnet. Det kommar att kännas som vi lever på 60-talet då man fick simma ute i sjön. Men nu på 2000-talet, närmare bestämt hösten 2013. Så ska vi simma 200m och göra livräddning utomhus! Jag kommer att bli sjuk/förkyld igen och jag som precis (nästan) blivit frisk...! 
 
(bild- google)

Liseberg

Gårdagen spenderades på Liseberg


Äntligen LISEBERG!!!

Äntligen ska vi åka till liseberg!
Vi hade ju planerat att åka på andra helger, men så blev det inte, det var ösregn osv.
Men idag, söndagen den 8 september 2013 ska vi äntligen åka. Jiho!! Vi åker våran familj och mammas kusin. Emelie ska också dit med en annan familj, kanske åker jag något med dom. :)
 

pinsamt.. + lite tips

Nu ska jag berätta om en pinsam sak som hände mig i veckan... Jag gick in på Faith med mamma och Ida. Jag skulle titta på en blus som jag sett på internet. Jag letade men hittade inte blusen. Mamma tyckte att jag skulle visa upp bilden för dom som jobbade där och fråga var den fanns. Mamma pekade på en (som såg ut att jobba bland personalen) att jag skulle gå dit och visa. Jag visade bilden och frågade "Jag hittar inte denna blusen, var finns den?" och så sa hon, som jag frågade "Jag jobbar inte här!!". Åhhh vad pinsamt!! Alla i butiken undrade nog vad jag höll på med!! 
 
Då har jag bara en ska att säga, du som jag frågade, du får faktiskt inte ta och likna en butiksanställd, någon annan kanske gör exakt samma misstag som jag gjorde. Så mitt råd till dig är att inte stå bland kläderna och vika ihop de plagg som inte ligger snyggt. Man kan ta fel på dig och en anställd!
 
Mitt tips till dig som köpare: 1. Fråga "hen" som står i kassan om det är något du inte hittar. Jag garanterar er att det är en som är anställd som står i kassan och inte "vem som helst" som du-vet-vem-jag-syftar-på-personen. 2. Titta om du ser en namnbricka på en person, då är det nog någon som jobbar i affären (förhoppningsvis). 3. Är det ingen som står i kassan och du inte ser någon namnbricka på personerna i affären...så får du nu några tips på vad du kan göra då.
 
 
• Tänk igenom om du verkligen behöver hjälp eller behöver köpa den tröjan som du håller i handen...
• Gå bakom kassan, ta "telefonen", den som man ropar i och så hörs det i hela butiken. Säg såhär "personalen till kassan, persolanen till kassan". Funkar inte det så får du ta i i från tårna: "Spring till kassan, vi blir rånade". Antingen kommer personalen springande som små galna schimpanser, eller så blir dom rädda och gömmer sig under fikabordet. (denna punkten är inget säkert kort..).
 Funkar inget av detta, ring 118 800 -svar på allt, de kan nog hjälpa till. Annars rekomenderar jag att ni går till en annan affär.
 
HAHAHAHAH, detta var min fredags-humors-sanna-historia. Lite extra "roliga" punkter behöver man ju lägga till. Hoppas ni orkade läsa detta och att ni lärde er något..! HAHa, ha en bra helg alla glada :D

Litet inlägg bara

Hejsan! Idag har vi tagit skolfoto och jag tror inte att jag såg så värst bra ut. Det var på morgonen och man kan väl säga att jag var ganska trött. Får hoppas att det fotona blev bra :) Nu har jag slöjd och vi får virka. Mer uppdatering kommer senare ikväll.


Göteborg med klassen

Var med när dom spelade in Postkodmiljonären


Göteborg, på en skoldag

Idag har vi varit i Göteborg och varit med på inspelningen av Postkodmiljonären. Vi är med i tv 27 & 28 September! Titta då, haha ;) Är på väg hem nu i alla fall, är så trött. Gick upp 06.20 och det är tidigt för min del! Det kommer komma upp en liten video om "dagen i Göteborg", håll utkik!

Lite av allt

Igår var jag och familjen på bio. Vi såg Hur många kramar finns det i världen?. Det var väl en bra film :)
 
Två märkliga saker som har hänt idag, den första konstiga saken är att två elefanter gick mitt på gatan! (hade skötare med sig). Dom gick med elefanter för att det skulle vara cirkus där idag.
 
 
Den andra konstiga saken är att bussen, som jag skulle ta hem efter skolan, körde förbi busshållplatsen!!!! Så alla som skulle på, typ 30 pers. fick vänta i 30 min på nästa buss! Så irriterande. Fy på dig busschaufför!! 
 
Imorgon ska jag och klassen åka till göteborg och titta på postkodmiljonären, vi ska vara med på inspelningen. Efter det ska vi äta på en restaurang och sedan gå lite på stan innan vi ska ta tåget hem igen, runt klockan fyra. Tåget åker hemifrån kl. 8.00 så jag behöver gå upp jätte tidigt imorgon! Men det kommer jag nog att klara... haha :P