Lördag

Idag har jag och familjen varit en liten sväng i Fristad, som hade 150års jubileum för järnvägen mellan Fristad och Herrljunga. De åkte runt med ett ånglokomotiv på spåren. När vi kom hem igen gjorde jag och mamma äppelmos av våra egna äpplen! Nu sitter jag i soffan och tittar på tv :)


Spindelnät

Igår morse klockan sju gick jag ut och fotade dessa spindelnät-bilder. Jag tyckte att det var ganska fint :)
 
 
 
 
 
(oredigerade bilder)

torsdag

~sorry for bad updating~
 
Idag har jag inte varit hemma på 12 timmar! Jag började dagen med att vara i skolan, som vanligt. När vi slutat åkte jag och Emelie in till knalleland för att gå på Ginas utförsäljning. Det fanns absolut inget roligt att ha, för utom Grand Prix kläder (häst), som jag inte är ute efter. Vi gick in i några affärer i Knallerian, sedan var jag tvungen att gå till mammas jobb och hämta min klarinett. Jag åta en macka, träffade Ellen vid Lindex och vi gick tillsammans upp till kulturskolan. Idag var första spelningen för denna terminen, och det gick väl hyfsat bra. Kom hem för drygt en timma sedan, åt mat och satte mig ner och pluggade på glosorna som vi ska ha förhör på imorgon. Jag är så supertrött att jag kan somna precis vilken sekund som helst! 
 
Random bild från Kroatien förra året.
That lizard, strike a pose, the next model? ;)

Hallojj!

Idag kom jag hem kl.16.15 från skolan!!! Usch vad sent..! I
dag har vi nästan bara haft genomgångar och vad som kommer att hända under året.
 
Så härligt väder det har varit nu den senaste tiden/veckan. Hoppas att det varar till Lördag, för du sattsar vi på att åka till liseberg.. (igen)!
 
Nu ska jag ut och klippa lite gräs, hörs :)
 
weheartit

Kräftskiva

En rolig helg i Väröbaka!


Clone camera ~ app

 
 
Nice shots, right? :)
Bästa appen någonsin: Clone camera 

.

 
 

Första dagen i skolan

Detta skulle ha kommit upp på bloggen igår!!
 
Idag började skolan igen (onsdag) och jag börjar i 9:an, 9C!!!! Det är helt ofattbart, känns inte som om jag ska börja nian! Alla lektioner börjar på Fredag och imorgon ska vi ha en "lekdag" med olika stationer. Idag har vi fått lite info om den kommande terminen, fått vårat schema, nya skåp, lekt någon lek och planerat inför dagen imorgon.
Våran lärare hade delat in oss i (stations)grupper, hon hade tagit ut 5 elever som skulle vara gruppledare för en eller flera grupper, vet inte riktigt. Jag var en av ledarna, jag blir nästan alltid ledare, så jag frågade om jag kunde byta tioch det kunde jag.
 
Våran grupps station gick till så här: (De har 2 min på sig) Vi har kommit på ett ord på tio bokstäver (som vi skrivit på lappar), gruppen ska komma på ordet. Sedan för varje bokstav i ordet ska dom hitta ett föremål i skogen som börjar på samma bokstav. För varje funnen sak får gruppen ett poäng.

Kortfilm

Haha så orealistisk.. #lol


Sista sommarlovsdagen

Sista dagen innan skolan spenderas med Ellen! Vi har spelat klarinett, tittat på film, varit ute, plockat svamp och annat. Till lunch åt vi egengjord köttfärssås och spagetti med stekta kantareller till. Snart ska vi fika lite :)


#Krocken

Så går det om man åker lådbil...
Av: Hedda, Ida, Ellen & Elin


Siktar mot stjärnorna..

(insperation från denna bild)

Hemma igen

kom hem för en liten stund sedan och har precis ätit mat. På vägen hem från Grundsund stannade vi på Torp och gick i lite affärer. Köpte ett armband och en tröja på Bikbok. Tröjan hade kostat 399kr och kostade nu 99kr. Jag gick in på deras hemsida för att ta bilden och då såg jag att töjan kostade 49kr! Jaja. (men den var slut på lager.) Sedan åkte vi till "varg ön", för att m&p skulle köpa ett par skidor till Ida. 
 
 
Imorgon ska jag vara med Ellen, hon ska sova över här. Så det blir en bra avslutning på sommarlovet ;)
 
HOJ!

Grundsund

Hejsan idag är vi (familjen) i Grunsund och här är det sol! Äntligen, för jag är trött på allt regn nu! Just nu sitter jag ute på altanen, solar och fikar. Hörs sen :)


Yesturday

Igår var jag hos tandläkaren för en undersökning och avtryck! Jag var ganska nervös innan eftersom jag hade hört att man skulle få en gegga i hela munnen och att man då hade svårt för att andas och så vidare... Men jag tyckte inte alls att det var så farligt och man fick inte gegga i hela munnen. Först övre delen av munnen och sedan under. Om ni undrar varför jag gjorde avtryck så var det för att jag ska få fast tandställning (!!) och då behöver man göra avtryck, för att se hur bettet är och så. Haha låter som jag är värsta experten nu, men det är jag inte. Efter besöket där, gick jag och mamma till faith och vi köpte en virkad topp till mig, en halsduk till mamma och en present till en kompis... :) 
min topp:
 
 
 
 

Smoothie á la Elin&Ida

Igår efter min och idas cykeltur (7.98km) gjorde vi en smoothie. Vi hade svartavinbär, lime, jordgubbar, mango, turkiskyoghurt, vaniljglass, vaniljsocker och mjölk.  Det blev supergott!!! (Vi tog i ingredienserna på måfå)
 
 

Ett (app) tips

• Double music 
Om du delar musik genom hörlurarna och den andra personen inte vill lyssna på samma låt... Då är denna appen perfekt! Man väljer en låt som ska spelas i ena hörluren och sedan väljer man en låt som ska spelas i den andra.
Appen har kostat 7 kr och nu är den gratis.
 
 
 

Kompet till Stay

Spelar #piano, Stay med Rihanna (Inte säker på om detta är det riktiga kompet)


min blus

Förra terminen i skolan höll jag på att sy en blus. Jag blev nästan klar, men inte riktigt, så jag tog hem den över sommarlovet för att gjöra färdigt den. Den har legat uppe i syrummet ganska länge nu och idag sydde jag klart de sista sömmarna i ärmarna. Så nu kan blusen användas!
 
 
 
 

Evening fog in the forest..

 
 
 
 
Photo by me 
 
 

3 grymma böcker!

Idag har jag läst ut den sista boken i serien om Jennie. Jag vill inte att den ska vara slut!! Det var en utav de bästa böcker/ serie som jag har läst, och jag har läst en del. Läser du en sida så är du fast. Detta är en ungdomsbok för både killar&tjejer. Jag säger bara en sak: LÄÄÄÄÄS!!!!
 
 

vaniljfudge

What?! Kan man baka vaniljfudge, hemma, och inte köpa färdigt i affären!! Thats AMAZING! Jag viste faktiskt innan att man kunde baka vaniljfudge, men jag har inte tänkt tanken att jag fatiskt kan baka detta på egen hand, mitt egna lördagsgodis utan konstiga medel, haha.
 
Här är ett recept på vaniljfudge!!! (Jag hittade receptet HÄR). Jag har inte bakat det än, men jag kan lova er att jag kommer att göra det! Jag vet inte om detta är det bästa receptet på vaniljfudge, ni får väl annars Googla och kolla ;)

Ingredienser (24 portioner)

3/4 dl vispgrädde
225 g strösocker
75 g smör
1 msk honung
50 g hackad vit choklad
1 1/2 tsk vaniljsocker
skalet av en lime

 

Tillagning

  1. Värm försiktigt vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.
  3. Låt koka utan lock till 116 grader. Mät med en bra termometer, helst elektronisk.
  4. Ta kastrullen från plattan och låt svalna en aning (under 100 grader.
  5. Rör ner vit choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är väl blandad och krämig.
  6. Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något.
  7. Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna.
  8. Förvara bitarna i plastlådor i kylen.
 

Vi har inget att göra

Här är jag och mina gengångare eller vi kan kalla dem för sengångare eftersom dagen går så långamt och jag, vi bara går bara runt och gör ingenting, väntar på att något ska hända. Och regnet gör inte saken bättre...
 
//E&E&E 
 

Gårdagens

Det blev ingen Liseberg för oss igår. För mamman i familjen vi skulle åka med skulle jobba. Också var det inget fint väder heller. Så det får bli en helg när skolan har börjat.
Eftersom vi inte åkte till Liseberg så tog jag och Ida en sväng in till stan. Vi tänkte gå till Nelly outleten men de visade sig att de inte fanns kvar på Åhaga längre! I alla fall så köpte jag ett armband på Faith.
Senare på kvällen kom farmor och farfar hit och vi tittade på filmer från våran bilsemester.
Tja då!


ett snabbis inlägg

HhEeJj
Idag har jag varit med fia och strax ska vi åka och fira mammas kusin på födelsedagen (hon fyllde år igår). BbYyEe
 
 

Vad ska jag ha för rubrik?

Idag har jag varit på gympa i Almenäs. Annars har jag inte gjort något speciellt.

En helt annan sak..
Det är bara två veckor och en dag kvar tills skolan börjar igen!!! Nooo... Vill ha ett MYCKET längre lov. Men jag borde egentligen inte tänka på det nu.


double me

 

Aug. 05, 2013

Idag har jag rensat i vårat land (behövdes) och så har jag fotat Ida i hennes egen sydda klänning! :)

Före

  Efter
(dåliga mobilbilder)
 
 
Jag tycker att ni ska ta en titt på Idas blogg HÄR!
Jag tog fotot :P
 
 

 

 


Städning i trädgården

Idag (och igår) har jag gjort rent olika ställen i våran trädgård med högtryckstvätten. Har spolat bort massa mossa som växer överallt. Jag spolade av entre plattorna, infarten, altanen, en mur, ett "berg" och två trappor. Haha tänk att jag kunde göra det ;). Här nere kommer lite före och efter bilder, på två av de saker jag gjorde rent.
 
 
 
 
 
  
Jag är så nöjd med resultate(n)t!!
Om ni inte visste det, så gillar jag när det ser snyggt och städat ut.
Nu ser man ju vad det är man går på, (syftar på trappan) haha :D
 

Ramarna har fått en bild!

Nu efter ett år (!!) har äntligen ramarna som jag köpte fått en bild i sig. Det fick bli dessa två bilder, byter väl om ett tag igen. 
 
(onödigt inlägg.., jag vet)
 

Lite mer "frågor"

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att det äntligen var sol och varmt!!

Vad gjorde du kl 09 imorse:
Åt frukost och tittade på TV

Vad gjorde du för 30 min sedan: Satt vid datorn som jag också gör nu

Det sista du sa högt:
- Kan jag "förgrilla" marshmallows?

Det senaste någon sa till dig:
- Ja det går väl.

Vad drack du senast? Saft

Vad var det senaste du åt:
Toblerone

Vad var det senaste du köpte:
En rosa bikiniunderdel

Är det ok att gråta:
Absolut!

När grät du senast:
Minns inte

Har du strumpor på dig nu:
Noep

Vad samlar du på:
Ingenting just nu

När blev du fotograferad sist:
Imorse, med min iphone

Är du blyg:
Ganska, speciellt för människor som jag inte känner

Vad pratade du senast om i telefonen: Hur pappa hade haft det i Grundsund under dagen

 

Vad står det i ditt senast skickade sms: Men Ellen då, haha! <3 :)

 

Vad står det i ditt senast fådda sms:
Gjort sönder ännu ett par glasögon! :S haha glömde skriva det på snap ;) <3

Vad har du för mobil:
Iphone 4

Vad har du för kamera:
Nikon COOLPIX L12

Vad är det för väder hos dig nu:
Det har precis regnat och solen tittar nu fram bakom molnen

Godaste glassmaken:
Oj oj oj, det går inte att välja..!!

Sover du tungt:
Ja det tror jag att jag gör, men jag är inte "stendöd" när jag sover, haha

Brukar ha på dig:
Jeans och en T-shirt

Favoritlåt just nu:
Har många, en av låtarna är Stay med Rihanna

Vad ser du om du tittar till höger:
En dörr, garderob, spegel och skrivbordet som jag sitter bredvid

Vad ser du om du tittar till vänster:
(Inte mycket) Ett fönster, en skål och en lampa.

Vad gör dig glad just nu:
Att vi snart ska äta, haha ;)

Vad ska du göra härnäst:
Äta som jag skrev tidigare

Snarkar du:
Nej

Längtar du mest efter just nu:
Att åka till Liseberg, som vi ska göra nästa vecka!!

En bild på dig när du lyfter från marken:

 

Blandade frågor

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Lite trött men glad :) 

Favoritgodis: Choklad 

Är det nåt du absolut inte äter: Lever & inälvor, blää!!!!

Kläder just nu: T-shirt och trekvartsbyxor

Musik just nu: Beautiful, Carly Rae Jepsen & Justin bieber

Sommarplaner: Sommaren är typ slut nu men vi ska åka till Liseberg, om det nu är någon plan :P
 
Saft eller alkohol: SAFT!!

Hur många kuddar sover du med: 1
 
Favoritväder: Sol, of course

Morgon- eller nattmänniska: Jag är nog inget av det.. haha

Sparare eller slösare: Sparare

Tror du på mirakel: Njae, inte direkt

Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två tror jag

Bio eller promenad: Bio

Stjärntecken: Jag är född i November, så jag är skorpion

Rädd för insekter: Nej, inte så farligt faktisk.

Det här är jag bra på: Pyssla och spela instrument

Skriver du dagbok: Bara när jag åker utomlands (ibland)

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig: Nej

Stökigt eller välstädat: Oftast välstädat

Är du rädd för blod: Nej, om det inte är i stora mängder

Saltar du på maten? När det behövs

Gillar du att sjunga: Jaa, vad vore livet utan det!?

Anser du att du är stark: Njae..vet inte riktigt, medel kanske ;)

Brukar du sola: Ja, ibland

Vad gör du om du får hicka: Väntar tills det går över, haha

Kaffe, te eller inget: Nada!

Fredag!

Idag har jag inget speciellt att skriva om.
Allt jag har gjort är att ha läst en bok och suttit i en solstol och på köpet bränt armarna.., haha :)