Svaren på Frågestunden

HEDDA
favoritmärke? favvo mat? favvofärg? kan du göra en roomtour?
 
1. Jag har inget favoritmärke.  2. Favoritmaten är kyckling rullar (i tacobröd) med jasminris till.  3. Ja det kan jag och den kommer här: 
 
   
 
 
MIRA
 favorit djur? favorit glass? favorit program? favorit sport? favorit klädesplagg? dator/tv? bloggen/instagram? favorit färg? favorit ämne? favorit lärare?
 
1. Hund.  2. jag har många favorit glassar med det får nog bli "Nogger".  3. Jag tyckte att "solsidan" var bra när den gick på TV, men annars så har jag inget favorit pogram.  4. Friidrott och badminton.  5. Mitt favorit plagg är tunikor. Jag tänkte visa en bild också, men jag har så många som jag gillar.  6. Dator.  7. Svårt att välja...men det blir faktiskt instagram.  8. Jag gillar ljusa färger, som ljusblå, rosa, ljusgrön.  9. Mitt favorit ämne i skolan är slöjd.  10. Agneta L, som jag hade från ettan till trean.
 
 
IDA
Smink/Inte? Mäekeskläder/inte? Lillasyster/storasyster? Fil/yoghurt? Sverige/Spanien idasvirkblogg/idacarlsssson? Instagram/snapchat? Teater/bio? Matte/No? Favvo färg?
 
1. Använder inte smink, bara mascara (ibland).  2. För mig spelar det ingen roll om det är märkeskläder eller inte.  3. Eftersom jag har en lillasyster så vet jag inte hur det är att ha en storasyster. men jag svarar storasyster.  4.Yoghurt  5. Spanien  6. "idacarlsssson"  7. Instagram  8. Bio  9. No  10. Ljus blå. 
 
 
ANONYM
Hur gjorde du din blogg? För jag förstår inte hur man gör.
 
Från början gick jag in på http://www.designadinblogg.se/gratisdesign/ och laddade ner ett tema. Jag var bara ute efter själva "stommen". Sedan klistrade jag in det på design, på blogg.se (- min inloggning). Sen bara jag satte mig en dag och läste igenom kodmallarna/ alla koder och ändrade och grejade. Bytte teckensnitt, storlek, bakgrund, header m.m. Om du ska testa kan det vara bra att ha en testblogg.
 
 
HEJ
Asså hur lägger man ut videor på sin blogg jag har videofyme
 
Du kan antingen göra såhär: 
 
 .....Om inte det fungerar så kan du gå in i mobilen och....
 
 
hoppas att det hjälpte :)

Konfirmationsläger

Hello!! Nu är jag i Råddehult på konfaläger. Det började i fredags och så varar det till tisdag. Jag, Fia, Emelie och Jonna bor i samma rum. Sitter nu och väntar på att våran lektion ska börja. Jag känner mig förkyld, ont i halsen, hes, snuvig och hostig, men jag försöker att klara av detta sista lägret.

Ska gå nu, men seees!!
(Bild på rummet)


Boktips!!!!!

Varning för dålig video! Jag är inte bra på att göra videos så att ni vet...!
Om ni har tänkt att titta på klippet så titta på det i fullskärm, för att annars blir det utdraget .
 

Tussilago

 
 
 
 
Vitsippa
PHOTO BY ME ♥

Prao

Nu är jag hemkommen från ännu en dag på förskolan. Igår var jag med de minsta barnen, men jag trivdes inte så bra med det. Så imorse fick jag byta till en syskonavdelning, (med äldre barn). Dem var så gulliga och snälla. Men nu är jag trött efter en heldags lekande. Bild från fuerteventura, som jag har redigerat ->
 
 

Tjoo!

Hallöj! Jag vet att jag skulle svara på frågorna från frågestunden idag. Men jag har fått för lite frågor, så jag kör en vecka till! :) Svaren kommer att komma upp på bloggen på Tisdag vecka 18. Om ni undrar varför det inte blir tidigare är det för att jag är på konfirmationsläger Fredag- Tisdag. 
KLICKA HÄR FÖR ATT STÄLLA EN FRÅGA!!

 
Idag har vi satt upp studsmattan, jag och Ida har spelat Monopol i två timmar och jag vann överlägset!!! Nu på eftermiddagen cyklade jag, mamma och Ida till viared och lite runt omkring. Vi cyklade 1 mil och en halv Km. Så nu har jag träningsvärk i benen!!
 
Vecka 17 & 18 ska alla åttor ut på prao. Jag ska praoa på ett dagis med 1-3 åringar. Jag börjar imorgon kl. 8 och slutar 15.30. Efter det ska jag iväg till kulturskolan och spela klarinett.
 
(gammal bild)

Lördagen den 20 April

Idag ska vi ha kalas för Ida som fyllde 12 år i torsdag! Så släkten kommer hit klockan sex i kväll.
Nu har jag precis kommit in från en liten foto runda i trädgården.
Det är så skönt väder idag, riktigt vår väder. Hoppas att det håller i sig...
Bilderna kömmer häär:
 
dukning för kalaset ↓

LAMM

Nu blir det ett lite försenat inlägg, men men..
I söndags var jag hor farmor och farfar och tittade på små, gulliga lamm, verkligen ursöta!
Bilder:
 
 
 
 
 
 
Strunta i min tumme, okej. Den ser konstig ut -.-
 
 
Tjaaoo!!

Världens bästa syster ♥

Idag fyller världens bästa syster år, och det är inte vilken syster som helst...
För det är min alldeles egen lillasyster som fyller år idag!!!!
Stort grattis på din tolvåriga födelsedag, hoppas att dagen varit bra,
med massa grattulationer och kramar, ses ikväll.
 
♥ pöss 
 
 
 
 

Frågestund!!

Nu tänkte jag dra igång en liten frågestund, det var så längesedan jag hade det nu.
Frågestunden slutar på Tisdag vecka 18.
Så sätt nu igång att kommentera med frågor, ju mer frågor desto bättre :D
 
 

Ny profilbild

                                             
 
Nu har jag fixat en ny profilbild på mig.
Det tog hur lång tid som helst att redigera den! Ungefär en timma!
Jag fick för hand måla bakgrunden med vit färg och bla, bla, bla.....
Men nu är jag klar och så blev det. Kanske byter från svartvitt till färg sedan.

In school!

Hej! Nu sitter jag, Fia och Emelie i badhuset och gör inget speciellt. Vi har nämligen inställd spanska! Vi börjar igen kl 12.25 och då har vi so. :)
Efter skolan ska jag åka in till stan och titta i affärer och sedan spela klarinett.

Bild på Fia till vänster & Emelie till höger.


Ny design!!!

Nu har jag äntligen gjort en ny design/ utseende på bloggen!
Det blev rättså bra, men bakgrunden är kanske lite rörig, får kanske byta ut den senare.
Skriv gärna vad ni tycker :)
 

del 2. Fuerteventura

 
 
 
 
 

Harlem shake


SnabbisInläggis

Nu har jag precis varit på konfa-läsning i Olsfors och nästa gång det är konfa, så är vi på läger i råddehult i 3-4 dagar! Måste kila nu, BYE :)
 
(inte min bild)

Del 1. Fuerteventura

 
 
 
 
 
 

Hello!!

Nu ska jag försöka sammanfatta dagen och gårdagen och förrgår, haha :P. Jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen på några dagar nu. så vi får se hur mitt minne är...
 
Onsdag: Efter lunchen hade vi på skolan elevensval. Jag och Emelie hade fotomaraton! Våran grupp tog bussen till knalleland och gick på Abecita konstmuseum och tittade på en fotoutställning med fina foton. Efter det slutade vi och jag tog bussen hem. När jag kom hem gjorde jag massa läxa.. Här kommer fem bilder från fotoutställningen, tagna med mobilen.
 
 
Torsdag: Igår var jag på kulturskolan och spelade och repade med orkestern till Valborg spelningar och lite konserter. Som jag inte kommer att kunna vara med på eftersom jag är på konfaläger. Min klarinett har också gått sönder!!! "Klarinettassen" på tre av klaffarna har gått sönder och lossnat. Så det kommer in luft igenom och då är det svårt att få ljud när man spelar vissa toner. Pappa har beställt nya, (ca. 100kr och då får man många tassar) som vi ska sätta på själva! Först tänkte vi lämna in klarinetten, med det visade sig kosta 500kr för varje tass, alltså 1500kr!!!
 
Idag, Fredag: I morse när jag vaknade var det snöö!!!! FY! Men som tur är har allt nästan regnat bort nu! Tur, för det ska vara vår i April. Vinterhalvåret är liksom förbi nu..! När jag kom hem efter skolan gjorde jag lite mellis och nu sitter jag och skriver ett långt inlägg. Jag funderar på att baka en kladdkaka, för det var så länge sedan jag gjorde det nu.
 
Detta var alltså halva min vecka, som jag skrev nu lite kortfattat om:)

Måndag

När jag kom hem efter skolan idag åt jag mellanmål och övade lite på matten innan jag skulle ta bussen till kulturkskolan. När jag kom hem igen åt jag mat och övade ytterligare lite matte. Nu ska jag titta på tv.
Imorgon ska jag plugga och läsa en bok som jag måste göra. Så det blir inte så mycket annat då. 
 
WeHeartIt

sista påsklovs dagen!

Idag har jag och suttit ute på altanen och solat lite i den sköna vårsolen. Jag har pluggat lite matte och svenska, och så har jag precis klippt mammas hår, första gången som jag klipper någon annan och jag är "frisör" :) Men det blev faktiskt jätte bra! Jag har också gjort ett inbjudnings kort till konfirmationen. Nu ska jag upp och kolla på Mästarnas Mästare.
 
Tråkigt att det var sista dagen på lovet idag, men det ska bli kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisarna igen. Har inte sett dem på nästan två veckor.
 
Kram kram :D
 

Freedageen deen femtee apriiill

Denna veckan har vi påsklov och idag har jag och Ida spelat kub. Och det känns som om vi var de första i Sverige 2013 som spelat kub!! hihi :). Vi är nog också bland de första som grillar i år, eller kanske inte. Men vi ska i alla fall käka grillad fläskfilé och klyftpotatis, muuuumsss..! Idag har jag också gjort lite matte, för när lovet är slut ska jag göra matte prov. De andra i klassen gjorde provet när jag var i Fuerteventura. 
 
Jag gjorde ett hjärta på stranden i Fuerteventura.

I'm back!!!!!

Nu under denna lilla bloggpausen har jag och familjen varit i Spanien närmare sagt på Fuerteventura! :) 
Jag har haft det jätte bra och skönt, solat och badat. Men jag har också varit lite förkyld/ snuvig.
 
Här kommer en liten film som jag har gjort om hotellet m.m. Bilder och sånt kommer senare!