Flowerpower

flowers in our garden and som other things! #summer


kolasnitt

Nu har jag bakat lite kakor, nämligen bestämt kolasnitt! Super gott och lätt att göra!
 
               • 100g rumsvarmt smör
 
                        • 1 msk (ljus)sirap + lite extra
 
• 1 dl socker
 
      • 2 ½ dl vetemjöl
 
           • 1 msk vaniljsocker
 
      • 1 tsk bakpulver
 
Vispa allt som börjar på "S", smör, sirap och socker så det blir krämigt. 
Blanda ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rulla ut degen till 4 (tunna) rullar
(ca 5mm tjock) och platta dem med tex. en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 175 grader
i ca. 13 min. Låt sedan svalna lite på plåteninnan du skär rullarna på snedden.
Sedan låter du kolasnittarna kallna på plåten.
 
 
 
Bilderna har jag tagit :)

Tandläkaren

Hejhej! Nu är jag på väg in till stan, ska till tandläkaren! Det är någon specialist som ska titta på mina tansingar. Hoppas att jag får tandställningen snart som de har sagt att jag ska få. Men de väntar och väntar... Det blir aldrig av!


MORS DAG!

Gillar dig bästa mamma, grattis på mors dag :)
 
 

Bra kompis fotboll

Nu sitter jag på ett staket och tittar på bra kompis fotboll. Ida spelar. Hittills har deras lag vunnit 1 av 3 matcher. För en stund sedan var det varmt nu har det blivit kallt och jag fryser och så är jag hungrig... Får hålla ut en liten stund till. :P


Heey alla bloggläsare

Nu sitter jag på bussen och är på väg in till stan för att spela med orkestern!

Shitii det är bara 9 skoldagar kvar nu!!! Alla är inte ens SKOL-dagar. Vi ska ha en klassdag, elevens val m.m. Och sista läxan är tills imorgon, sedan tror jag att jag är "läxfri"!! Haha :D


MAMMA!!!

Grattis mamma på födelsedagen!! LoveU <3 :)


hej hej hallå det är vecka tjugotvå!!

(rubriken stämmer inte, det är egentligen vecka tjugoett, men det rimmade inte så bar då, så det fick bli tjugotvå!!)
 
I helgen, söndags, konfirmerades jag!! wiehoo. Vi var i kyrkan med släkt & vänner. Det var en konfirmations gudstjänst kan man säga. Bilder och grejer på det kommer snart. Jag har inte hunnit med mycket alls, har läxor och prov denna veckan som jag måste öva till! Men nästa vecka blir det nog inga mer läxor!!! Då kommer det att bli bättre uppdateringar, jag lovar.
 
Idag har vi haft friluftsdag och det har varit varmt och jobbigt. Vi har gårr ca. en mil!!! (och sen lite till på det.) Efter lunch gjorde vi olika stationer med klassen, samarbetsövningar. Nu är jag hur trött som helst....
 
...måste fortsätta plugga nu....Bye bye
 

Bilder från veckan ~ natur

 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var några av mina bilder som jag tog.
(bilderna är inte redigerade, original pictures)

En varm dag

Idag har det varit elevensval i skolan. Emelie och jag har fotomaraton och våran grupp åkte in till Borås djurpark för att fota djuren. Vi hade olika teman som vi skulle fota. tex. moderskärlek, blick, hungrig, profil, lek m.m. Vi var ute i det fina vädret hela dagen, jag tror det har varit runt 23-25 grader! Så skönt, nästan för varmt dock. Jag hade byxor och en trekvartsärmad tröja på mig och det var inte så svalt... Men vi eller i alla fall jag har haft det roligt idag, skönt att komma ifrån skolan lite.

Senare på eftermiddagen (kl.18.00) var det "konfa fest" i kyrkan. Vi redovisade våra arbeten/texter som vi gjort, det var lite nervöst först, men det blev lugnare sedan. Om ni inte visste det så avskyr jag att redovisa! Men det gick la bra :).

Igår klippte jag gräset för första gången för i år! Det är så roligt att klippa gräset! Ni tror säkert att jag har en skruv lös..liksom vem kan gilla att klippa gräset!? För det första, nej jag har ingen skruv lös, alla sitter fastskruvade. Jag gillar faktiskt att klippa gräset. Det blir snyggt, luktar gott, jag får lite motion och så tränat jag armarna samtidigt :P.

Oj, nu är klockan redan halv tolv, är jätte trött, godnatt!

Lite diverse bilder:
(Bilden med det röda sträcken är från runkeeper när jag klippte gräset. Jag ville se hur det blev. Men det funkade inte så bra...)


Vårbasar

gjorde en video för skojs skull


Tillbaka

Heej! Gud, jag har inte bloggat sedan den 8 maj (!!!!!!!!!) Jag har inte riktigt haft tid. När jag inte haft tid så har jag tänkt på bloggen "Jag behöver göra ett inlägg snart", men det blev aldrig så. Och nu här är jag igen! :P
 
Under helgen åkte jag och familjen upp till sveriges bästa och finaste plats, nämligen Grunsund med mormor och morfar. Vi bodde i deras "sommar-hus". Vädret var sådär, ganska mmulet och lite blåsigt, men solen tittade fram ibland. Under tiden vi var i Grunsund så pluggade jag en hel del.... musik och Idrotts inlämningar. 
 
Nu är det bara 23 dagar kvar innan sommarlovet!!!!!! Jag längtaaaaaaar :D
 
 
 

=)

Idag såg jag att våran orkester var med i tidningen (första maj spelningen)
 
 
Om ni undrar i vilken tining det stod i så var det i extra borås, som kommer på posten.
Vill ni veta vad som kommer att hända fram över i orkestern? Kilcka HÄR!

 
Igår (i skolan) så började utegympan igen. Och det var ju som sommar igår, varmt och härligt!! Men idag, kallt och regnigt, och så sprang vi ute i skogen. Jag kan säga er att jag var genomblöt när jag kom in..
Nu så här i slutet av terminen så är det en hel del läxor och prov samt mycket att göra på lektionerna.
Ska bil skönt med ett 11 veckors sommarlov!!! :D
 
Idag tog jag kort på ett schema (som stod på tavlan i spanska salen), som visar hur många skoldagar det är kvar innan sommarlovet.
 
 
 
Kraam Elin 

Fotografering inför konfirmationen!

Igår var jag nere i kyrkan, våran konfirmationsgrupp övade inför konfirmationsavslutningen som ska vara både på Fredagen den 17 (då kommer bara familjen) och Söndagen den 19 Maj (då är det för alla). Vi fotade också ett gruppfoto på alla konfirmander och ett enskillt foto som dem ska visa när vi konfirmeras på söndagen. 
 
I detta inlägget blev det mycket konfirm..... Haha :P
 
Emelie & Jag & Fia
i våra konfirmationskläder :)

FÖRSTA MAJ

Idag har jag varit inne i stan och spelat (marscherat) med orkestern i ett demonstrationståg. Vi har spelat för vänsterpartiet och socialdemokraterna. Jag åkte in kl.10.50 och kom hem igen kl. 15.30! Efter att jag kommit hem åt jag lite mat och sedan bakade jag massa muffins, som jag ska ta med mig till dagiset på fredag :). Till kvällsmat grillade pappa lax och jag fick grilla en marshmallows, även fast jag har godisuppehåll!! Sedan gjorde mamma en äpple paj! En bra Onsdag med andra ord. :D
 
Bilder från marschen:
 
En liten video (dålig kvalité)
 
 

Don't you worry child

Jag och Ellen spelar #piano. (Min är handen med tofsen)